Hatékony hirdetés

Ingatlan eladási segédlet

Eladó lakás, ház, telek
hirdetési tanácsok
ingatlan fotózási tippek
ingyen hirdetési lehetőségek

Ésszerű, de hatékony hirdetés

Megfelelő hirdetési mód(ok) kiválasztása, amik megfelelnek az eladó ingatlanunkhoz.

PL. máshogy és máshol kell hirdetni egy különleges, felső kategóriás lakást / házat / telket, mint egy olcsóbbat, általánosat.

Szép számmal találni drága, de kevésbé hatékony hirdetési lehetőségeket, vagy szakmáját szégyenítő, nem törődöm közvetítőket, míg akadnak jó választások is.


1.
Általánosságban célszerű kihasználni az internet adta ingyenes hirdetési lehetőségeket, lehetőség szerint minél többet.


Ezek a lehetőségek átlagosan 80%-ban elérik az ingatlant keresők számát.
Ez azt jelenti, ha 10 ingatlant kereső (pl. lakást keres) érdeklődőnek felelhet meg az eladó lakás, akkor legalább 8 megtalálja a hirdetést!

Ingyen ingatlan hirdetési lehetőségek: katt ide


2.
Szintén hasznos lehet a helyi, jó nevű ingatlanközvetítők segítsége.


Bár ez egy viszonylag drága eladási mód (3% - 5% jutalék), csak akkor kell kifizetni, ha vevőt szereznek, azaz eladják az ingatlant.

Az se mindegy mennyit tudunk, vagy akarunk törődni az eladáshoz szükséges teendőkkel (pl. megmutatni a lakást az érdeklődőknek), ez is fontos szempont, ugyanis a jó ingatlanközvetítő munkájához ez is hozzátartozik!

Azonban nagyon fontos, hogy csak korrekt ingatlan irodát bízzunk meg, illetve az sem mindegy mi szerepel a szerződésben (pl. kizárólagos értékesítést soha ne vállaljuk!)

Mi alapján válasszunk ingatlanirodát: katt ide


3.
Molinó kihelyezése


Olcsó, de hatékony megoldás lehet, ha a kerítésre, házfalra, lakás ablakára, stb. kihelyezünk egy jól olvasható táblát, vagy feliratot.

Ezt sokszor az ingatlanirodák is megteszik, de nem mindegy, hogy kinek a telefonszáma látható a feliraton - ha lehetséges, csináljuk meg magunk, így közvetlenül hozzánk fordulhatnak az érdeklődők.


4.
Falragasz

Főleg kiadó lakás esetén olcsó, de akár sikeres megoldás lehet, ha nyomtatott tacepaókat függesztünk ki a környéken, letéphető telefonszámokkal.

Figyeljünk oda, hogy ez nem egy túl elegáns megoldás, vagy akár szabálytalan is lehet a tiltott helyen való felragasztás!


5.
Hagyományos újsághirdetés

Főleg vidéken lehet hasznos, ahol még kevésbé terjedt el az internet.

Figyeljünk oda az árakra, mert lehet, hogy hónapokig kell hirdetnünk és ebben az esetben az amúgy nem túl drága hirdetés a sokszorosára emelkedhet!

Célszerű lehet csak minden 2-3 kiadásban megjelentetni a hirdetést, ugyanis általában az ingatlant keresők több héten át megveszik, figyelik az adott lapot, így hirdetésünk ugyanúgy célba ér, de kevesebb hirdetési árért.
A megtakarított összegből inkább másik lapban adjunk fel hirdetést.Ha megvan a hatékony hirdetés, azaz minél több potenciális érdeklődő megtalálja az eladó ingatlan hirdetését, fontos, hogy fel is keltsük az érdeklődő figyelmét, ezért nagyon fontos az ingatlan bemutató anyaga!
 

Ingyen ingatlan hirdetési lehetőségek, hol hirdessek?

WeblapÉpítő